ARBEID
Tegning

Amatørkulturplan

Animasjon, Foto/Film/Video, Identitet, Illustrasjon, Kampanjer, Lyddesign

Bergen Kommune kom til AG& for å få utformet sin Amatørkulturplan 2018-2027, en plan som vil ha betydning for politiske prioriteringer de neste ti årene. Heldigvis er ikke vårt kreative team redd for en utfordring! Resultatet ble kreativt og moderne på en måte som speilet ambisjonsnivået blant både utøvere og frivillige.

BAKGRUNN FOR AMATØRKULTURPLAN

Bergen kommune ønsket å få utformet kommunens Amatørkulturplan 2018-2027. Planen beskriver kommunens arbeid og målsetninger innenfor samtlige amatørkulturfelt – fra tegning, dans og teater til gaming, foto og husflid. Den vil ha betydning for politiske prioriteringer de neste ti årene og byrådet ønsket derfor at kultur skulle spille en vesentlig rolle i det bergenske samfunnet samtidig som det kommer amatørkulturfeltets lag og organisasjoner til gode.

Amatørkulturlivet er mangfoldig, stort og sammensatt, og overgangen mellom amatører og profesjonelle er ofte flytende. Kommunen var tydelig på at planen skulle speile ambisjonsnivået de opplever blant annet både utøvere og frivillige. Listen måtte med andre ord legges høyt og AG& var klar for utfordringen!

LØSNING

En så omfattende plan innebærer nødvendigvis mye tekst. Vi i AG& ønsket å gi den trykte planen en stram og lesevennlig form, men samtidig leken med egne typografiske illustrasjoner som ble utformet for hvert av kulturfeltene.

Vårt kreative team ble så revet med at de bestemte seg for å gi illustrasjonene både liv og lyd! Resultatet ble 16 unike animasjoner innenfor samme konsept. Illustrasjonene kan sees enkeltvis – eller parvis for å vise hvordan amatørkulturen bygger broer mellom miljøer og mennesker.

Som Julie Anderland så fint sier:

«Amatørkulturplanen for Bergen 2018-2027 er en fagplan som skal gi videre løft til amatørkulturfeltet på feltets egne premisser».

Trykk her for å lese (og se) den digitale publiseringen

Motion Graphics + Sound

Bergen kommune amatørkulturplan
Musikk
Tegning
Bergen kommune amatørkulturplan
Bergen kommune amatørkulturplan
Bergen kommune amatørkulturplan

Ta en titt på..

 
ARBEID
HUSET Bergen nettside mockup

Nettsider for HUSET Bergen: En hjertevarm støttegenerator

HUSET Bergen

 
ARBEID
Fedje stillingskampanje case illustrasjon

Stillingskampanje: Slik fikk Fedje ni nye ansatte

Fedje kommune