ARBEID
Smart søk ScaleAQ illustrert

Smartsøk på nettsiden

,

Vi har hjulpet ScaleAQ med å konfigurere og implementere et smartere, enklere og mer brukervennlig søk på nettsidene deres. En stor del av trafikken kommer inn via søk. Da er det naturlig å gjøre muligheten for å søke videre på informasjon også når de kommer til nettsiden, så enkel som overhodet mulig.

Bakgrunn

En søkemotor er et kraftig verktøy og mulighetene er mange dersom du implementerer det godt nok på din nettside. Ikke alt kan ligge på forsiden og ikke alt kan ligge synlig i menyen, derfor er det viktig å kunne beholde besøkende til siden på domenet i stedet for å sende de ut igjen til f.eks Google – da risikerer man at vedkommende finner informasjonen et helt annet sted!

Et godt søk øker også i de aller fleste tilfeller konverteringene på nettsidene og dette var også målet for ScaleAQ. Ved å implementere et kraftigere smartsøk på nettsiden sørget vi i AG& for at den besøkendes opplevelse ble skreddersydd til deres behov. På den måten har de umiddelbart tilgang til relevant innhold og får en friksjonsfri opplevelse på tvers av nettsiden.

Løsning

Ved å ha smartsøk på nettsiden reduseres også antall «uønskede» henvendelser hvis innholdet er i orden. Brukervennligheten øker for brukerne da «alt» finnes og det blir lettere å finne frem på nettsiden.

Søket er av typen inkrementelt søk som vil si at det dukker opp sanntidsforslag når man søker etter noe. Når brukeren skriver tekst, blir en eller flere mulige treff for teksten funnet og umiddelbart presentert for den besøkende.

Søket monitorer kontinuerlig hva det søkes på og hva som ikke gir treff. På denne måten kan vi lett optimalisere søket underveis slik at brukeropplevelsen blir enda bedre!

Er dette interessant for din bedrift? Ta kontakt med oss for en prat om et smartere søk for din nettside.

Ta en titt på ScaleAQ sitt smartsøk

Ta en titt på..

 
ARBEID

UX og design for Highsoft

Highsoft