BLOGG
Hva er Google My Business / Min Bedrift?

Ingen treff.

Hva er Google My Business?

Digital strategi, Innsikt, Kampanjer

Vi gir deg en enkel innføring i Google My Business. Visste du at det er mulig å ta eierskap til bedriften din på Google? Ved å verifisere din bedrift vil du bli et mer aktuelt søkeresultat for Google og samtidig ta bedre kontroll over din egen merkevare.

Bedriftsoppføring i Google

De fleste av oss har benyttet Google Maps for å finne frem til et sted. Kanskje du skal i et møte, eller kanskje du fikk anbefalt en restaurant? De uheldige av oss har nok også opplevd å stå utenfor den gamle adressen og klø seg i hodet, på grunn av manglende oppdateringer i karttjenesten.

I 2014 begynte Google å rulle ut My Business, et verktøy for å registrere og administrere bedrifters synlighet på nett. Mellom søk og kart har Google et klart behov for å tilby nøyaktig informasjon om bedrifter. Så hvorfor ikke kvalitetssikre oppdatert informasjon ved å la bedriftene styre dette selv?

Belønnes med synlighet

Ved å ta i bruk Google Business blir du belønnet med bedre synlighet, i tillegg til at du i større grad kan styre hvordan du blir presentert. Fortell Google hvor du holder til og når du er åpen, og Google vil belønne deg med å bli et mer relevant søk for dem som er i nærheten i løpet av din oppgitte åpningstid.

Du kan også definere hvilken bransje din bedrift tilhører, og tjenesteområdene dine i stikkord. Resultatet er at du dukker opp på søk relatert til hva du tilbyr, ikke bare merkenavnet ditt. Det beste er at det ikke er mulig å betale for topplasseringer, her er det de dyktigste og mest relevante som ender på topp.

Ta kontroll over din merkevare

Har du ikke verifisert din bedrift i My Business? Da har du ingen kontroll over hvilken informasjon Google presenterer når noen søker. Feil adresse og åpningstider er en gjenganger, og uheldige bilder kan også forekomme. Informasjonen som presenterer din bedrift er generert av brukere, og det er ofte de misfornøyde kundene som har størst behov for å uttrykke seg.

Trenger du hjelp til å komme i gang? Vi hjelper deg gjerne med oppsett, optimalisering og vedlikehold. Ta kontakt her.

Ingen treff.

Ta en titt på...