BLOGG
iPhone skjermtid

Ta en pause fra mobilen i sommer

Når du tar sommerferie så er det også en god mulighet for å ta en pause fra mobilen. Still inn skjermfri tid og vær sammen med de du faktisk er sammen med.

Mange setter opp «out of office» i e-postklienten sin før de går på ferie, men kanskje burde man også tenke «out of office» med andre (u)vaner. Skjermfri tid er en god ide.

Slik setter du opp skjermfri tid

– Det er jo veldig vanskelig å legge telefonen fra seg, men heldigvis kan teknologien også hjelpe deg der, sier digital leder i AG&, Tibor Mæhlum.

Han bruker aktivt «skjermtid» på iPhonen sin og i sommer har han lagt inn «skjermfri tid» under innstillingene. Eurekaøyeblikket fikk han da han hørte at vi plukker i snitt opp mobilen mer enn 150 ganger hver dag.

– Når man jobber med web-teknologi så kan man aldri ta helt fri fra nettet. Vi har kunder som ikke holder sommerstengt og som jobber til alle døgnets tider og da må vi være tilgjengelig. Men i sommer når familien skal være sammen så har vi alle godt av å ta litt skjermfri tid, sier han.

Skjermtid gir deg en ganske så detaljert rapport om hvordan og hvor mye tid du bruker på telefonen. Apple iPhone: gå til Innstillinger > Skjermtid.  Trykker du på grafen kan du se bruken og sette grenser for de mest brukte appene dine, slik som Tibor har gjort. Her kan du også se hvor mange ganger du plukker opp telefonen i løpet av en dag. Hvis du tør!

– Sommeren er den tiden på året man har best tid sammen vekke fra jobb og kjøring og henting. Da er det viktig for meg å ta vare på den tiden, sier Tibor som er klar for å lade batteriene. Både sine egne og duppedingsenes batterier.

Still inn «Ro ned»

På Android-telefoner finner du det samme i innstillingene på enheten din. Se etter «wellbeing» eller «digital balanse». Her kan du også sette grenser for bruk og kanskje smartest, bruke det Google kaller for «Ro ned».

Med «Ro ned» blir du minnet på å koble fra om kvelden. Du kan stille inn skjermen til å gå over i gråtoner på et bestemt tidspunkt, og «Ikke forstyrr»-funksjonen slår av lyden fra varsler, slik at du kan få deg en god natts søvn.

Androidbrukere har også tilgang til mange gode apper i Google Play som hjelper deg med skjermfri tid.

Slik stiller du altså inn skjermfri tid. Vi håper du får en fantastisk fin sommer og at alle batterier er fulladet når hverdagen plutselig er tilbake.

Ta en titt på...

Meny