BLOGG
Marlene

Hils på Marlene

Performance Marketing

Leste du Finansavisens sak om Get Inspired som har rekordomsetning på nettsalg midt i koronakrisen? Bergenseren Marlene Opstvedt er damen som styrer den organiske Facebook og Instagram-kommunikasjonen for selskapet. I juni begynner hun som digital rådgiver hos oss!

Etter fire år i Trondheim vender Marlene nesen hjemover. Hun gleder seg til å begynne i AG& og hjelpe store og små kunder til å forbedre kommunikasjon og salg på nett. Hun tar med seg verdifull erfaring fra et selskap som for fjerde år på rad er nominert som Årets Nettbutikk og som nærmer seg 300 millioner kroner i omsetning.

Hva er hemmeligheten?

– Det handler mye om å treffe med både produkter og kommunikasjonsform. Vi bruker mye tid på å analysere kjøpsmønstre, og vi responderer raskt. Ser vi at noe ikke fungerer optimalt, endrer vi strategi. Vi er en relativt liten stab som kommuniserer tett, sier Marlene.

– Mange av våre kunder synes de får bedre informasjon om produktene enn de gjør hos de store sportskjedene. Vi legger vekt på god beskrivelse av kvalitet og bruksområder, og viser hvordan plaggene sitter. Vi har også et veldig uformelt språk som treffer målgruppen godt, forteller hun.

I felles markedsmøter forberedes ukene fremover. Så snart kampanjeproduktene er bestemt, organiserer Marlene fotoshoot og planlegger innlegg. Som de fleste andre fryktet bedriften etterspørselsvikt som følge av koronakrisen. Det viste seg å være ubegrunnet.

– Med koronakrisen eksploderte etterspørselen etter turtøy, treningstøy og sneakers. Folk går tur og trener som aldri før! Derfor har vi kjørt mye video med tema hjemmetrening, tur med familien og annet. Det har truffet veldig bra.

Marlene jobber i dag utelukkende med organisk Facebook og Instagram, og synes det er fantastiske verktøy.
– Selv om du ikke nødvendigvis når like mange som ved betalte kampanjer, har det organiske publikummet ofte en lavere terskel for å kjøpe, mener hun. Og for mindre aktører med små budsjetter, kan du oppnå mye hvis du bruker kanalene riktig.
– Når noen har sett saken din på Story og deretter ser den på FB/Instagram, vil de være mer tilbøyelig til å kjøpe, erfarer hun.

Hun har hatt gode resultater spesielt med IGTV (Instagram-TV). Løsningen publiserer videoer som er lenger enn ett minutt – og med forhåndsvisning på Instagram. Hun gleder seg til å prøve ut den nye løsningen IGTV Serier og håper bedrifter i Bergen er like nysgjerrige som henne på å prøve ut nye verktøy.

Marlene er på plass i midten av juni. Vi ønsker henne hjertelig velkommen!

Ta en titt på...

Ny leder i Bergens eldste byrå

Fra 1. september 2023 er Sverre Krogsrud ny byråleder i Alf Gundersen / AG&. Han tar over etter Mette Mæhle. Avtroppende byråleder Mette Mæhle er tredje generasjon i byrået, som…
Nyheter
Mette Mæhle og Sverre Krogsrud