BLOGG
Illustrasjon av motion graphic

Hva er motion graphics?

Digital strategi, Foto/Film/Video, Kampanjer, UI/UX-design

Og er det noe for deg? For å ta det siste først: Ja, hvis du har behov for å fange noens oppmerksomhet på en digital flate, så er motion graphics noe for deg.

For å svare på tittelen: Motion graphics er kort fortalt grafiske elementer som beveger seg. Du har garantert sett eksempler på det: Logoer som beveger seg, tekst som flyr hit og dit – alt av grafiske elementer som beveger seg på skjermen. Det er animasjon, men når vi produserer for våre kunder, skiller vi som regel mellom animasjonsfilmer og motion graphics. Pixar lager animasjonsfilmer, vi lager motion graphics.

Hvorfor motion graphics?

Fordi det funker! I alle fall når det brukes riktig.

Blikkene våre dras mot bevegelse og farger, og bevegelige elementer bryter opp flater, skaper spenning og vekker nysgjerrighet. Det letter fakta- og tallformidling og styrker historiefortelling – når det gjøres rett.

Og videoposter gjør det bedre i sosiale medier enn hva stillbilder eller bare tekst gjør. Motion graphics er en god måte å lage korte, triggende videoer på.

Hvordan bruke det?

For å få best mulig effekt, må du ta hensyn til noen huskeregler:

  • En god historie er ryggraden i et godt motion graphic-prosjekt. Historien må defineres i starten av prosjektet: God planlegging er nøkkelen til et godt resultat.
  • Bevegelig grafikk kan fort ta fokus bort fra tekst, så bruk det med omhu. Vi mennesker greier sjelden å ta inn informasjon fra to ulike medier (tekst og visuelt) samtidig. Med andre ord konsentrerer vi oss bare om ett medium av gangen, og hopper over det andre. Er det for mye grafikk sammen med teksten, eller omvendt, konkurrerer de med hverandre isteden for å styrke hverandre.

Lurer du på hvordan motion graphics kan løfte din merkevare? Ta kontakt på e-post eller ring en av våre fagfolk, så finner vi ut hvordan vi kan hjelpe deg!

Noe av det vi har laget:

VIS Explainer – Animation Film
Bergen Kommune – Amatørkulturplan

Ta en titt på...