ARBEID

UX og design for Highsoft

Bakgrunn

Highsoft, med merkevaren Highcharts, er et globalt selskap med hovedsete i Vik i Sogn. Fra den spede begynnelse har selskapets misjon vært å gjøre det enkelt for alle å visualisere data på digitale plattformer, både internett og applikasjoner. I dag har selskapet ansatte og partnere i flere verdensdeler, og på kundelisten står blant annet 80 av 100 Fortune100-selskaper.

I første omgang ønsket Highsoft bistand til å kartlegge og definere kundereisen og produktportefølje for å forbedre og effektivisere salgsarbeidet. Etter at denne prosessen var i havn ble det utarbeidet en tiltaksliste, hvor vi fikk jobben med å lage nytt kommunikasjonskonsept, designsystem for web og design for nye nettsider. Vi har også bistått på tjenestedesign og systemvalg for online business både eksternt og internt.

Løsning

Da vi startet samarbeidet i begynnelsen av 2021, var fysiske møter helt utelukket. Derfor ble hele prosessen med kundereise og kommunikasjonsplattform gjennomført med ulike digitale verktøy og workshops på Teams. Dette har fungert helt utmerket, selv i de kreative delene av arbeidet.

Highcharts fikk en tydeligere grafisk profil, med et designsystem som gjør det enklere å definere de ulike produktene. Kommunikasjonskonseptet «Simply visualize» ble valgt fordi det oppsummerer det viktigste med å bruke Highcharts som visualiseringsverktøy; enkelt, trygt og det eneste du trenger for datavisualisering. På websiden har Highsofts egne utviklere kodet grafene vi designet. Å vise koden er et poeng i seg selv, siden det er utviklere som er den viktigste målgruppen. The proof is in the pudding!

Se nettsidene her.

Ta en titt på..

 
ARBEID
HUSET Bergen nettside mockup

Nettsider for HUSET Bergen: En hjertevarm støttegenerator

HUSET Bergen