BLOGG
Hva er en sterk logo for din bedrift

Hva er en sterk logo for din bedrift?

, , , ,

Hva må til for at din bedrift skal få en logo som fungerer?

Her er noen tips:

1. En logo skal identifisere en bedrift, ikke beskrive den

Logoen forteller hvem merkevaren er, ikke hva den gjør. Den skal heller ikke selge en bedrift eller et produkt. Det er en markedsføringsjobb.

2. Gi designeren et skikkelig grunnlag

En god brief er en forutsetning for et godt resultat. All input om bedriftens visjon, personlighet, historikk, strategi, verdier etc. er verdifull ballast for designeren. En bra logo for en bedrift er enkel og relevant. Den spiller på lag med verdier og formidler personlighet. Men ikke bestill en løsning som «sammenfatter vår bedrifts kjerneverdier og fremtidsrettete satsning i en dynamisk, tidsriktig utforming». Da ber du om et dårlig resultat.

3. Vær distinkt

En distinkt logo hevder seg i mengden og forveksles ikke med andre. I mediejungelen er det neppe til å unngå at det kan dukke opp en logo som minner om din et eller annet sted der ute. Det forhindrer ikke at din logo skal være original, unik og designet for ditt formål. Ligg unna clipart og «ferdige» løsninger som kan kjøpes på nettet. Din logo skal ikke ligne på konkurrentens. Vær forskjellig – på en interessant måte.

4. Tenk synlighet

Synlighet betyr at logoen er lett å se og legge merke til. Her er farger viktige. Men sterke farger kan aldri kompensere for svak form. Derfor jobber designere ofte i svarthvitt til formen sitter som den skal, før de begynner å jobbe med farge.

5. Tenk fleksibilitet

Tenk stort – og tenk smått. En Hennig-Olsen-ispinne illustrerer poenget: Du flår av papiret, slikker i deg isen, og vips – der ser du en bitteliten logo som er svidd inn på trepinnen. Den samme logoen er printet i kjempeformat på traileren som dundrer forbi. Én er knøttliten og i svarthvitt, den andre stor og fargerik. Men det er den samme logoen – ingen tvil.
Tenk gjennom hvor logoen skal eksponeres. Funker den som app-ikon på mobilen? Som favicon i nettleseren? Skal den kunne broderes, støpes eller preges? Oppfattes i fart? Skjæres i folie eller freses i betong? Kan den animeres? Bonuspoeng for det.

6. Bli husket

De fleste av oss klarer sikkert å rable ned noe som ligner på logoen til Apple, Nike, McDonald’s eller Coca-Cola etter hukommelsen. Selvsagt henger det sammen med at vi har sett disse logoene mange ganger, men det er ikke hele forklaringen. På hver sin måte har disse logoene interessante, enkle og karakteristiske trekk som fester seg på netthinnen, appellerer til oss og skaper gjenkjennelse. Ett tydelig trekk, én sterk form, ett sterkt fokus.

7. Trendy versus tidløs

Klart at du trenger en moderne logo til din bedrift, men kanskje skal den vare noen år? De hotteste fargene, de mest supercoole fontene og flashy effektene kan være akkurat det som skal til, men ikke nødvendigvis.
Vær trygg på at logoen du lager i dag ikke risikerer å bli «såååå tjuetjue» før du rekker å si tjuetjueto. Minimalisme er kunsten å si mer ved å si mindre. Effekter, stæsj og pynt kan aldri bli kjernen i god design. Se på Apple og IKEA. To moderne, sterke merkevarer med ganske konservative logoer. IKEA-logoen har vært så å si uendret i rundt femti år uten at merkevaren later til å lide under det.

8. Hold det enkelt

En logo for en bedrift er ikke noe vi bruker mye tid på å lese eller studere i det daglige. Det er noe raskt og flyktig, noe vi enten legger merke til eller ikke. Logoer som prøver å formidle mange forskjellige budskap på én gang blir oversett og glemt. Så brutalt er det.

9. Ikke glem å leke

Gravalvoret har aldri vært god designs beste venn. Logodesign er intet unntak.

Til slutt:

Ingen logo fungerer i et vakuum. Den utgjør det visuelle ankerfestet i et helhetlig profilsystem som inkluderer farger, typografi, layout, verbal og visuell stil og tone.

Her kan du se det vi har laget for noen av våre kunder: Herde Kompositt, Alm Gard, Ferde og Mobit.

Ta kontakt med våre konsulenter om du vil gjøre noe med din logo.

Ta en titt på...

LinkedIn-annonsering – er det verdt det?

LinkedIn er beviselig den beste kanalen for å komme i kontakt med de rette beslutningstakerne i bedriftsmarkedet. Likevel er det fortsatt få norske bedrifter som utnytter mulighetene denne plattformen tilbyr, spesielt innenfor…
Digital, Nyheter
linkedin bygg din merkevare illustrert