BLOGG
En utdatert nettside er en sikkerhetsrisiko illustrert

En utdatert nettside er en sikkerhetsrisiko!

Digital strategi, sikkerhet, Webløsninger

9. mai hadde NRK en større nyhetssak om digital sikkerhet. Der advarte Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) om at mange små- og mellomstore bedrifter tar for lett på sikkerheten. Bør du føle deg truffet?

Advarselen fra NSM kom i forbindelse med at de lanserte en ny rapport om sikkerhetsutfordringene Norge står overfor i årene som kommer. Også der viet de mye plass til digital sikkerhet.

Faktum er at hvis nettsiden din ikke er oppdatert til enhver tid, vil du ikke bare oppleve at den går tregere, at funksjoner svikter og at du rangerer dårligere i søkemotorer. Det kan også åpne seg sikkerhetshull og en inngang for hackere.

Hva er hacking?

På denne siden har vi har vi samlet litt informasjon, samt tips til hvordan du kan unngå hacking.

Du ser kanskje for deg en tenåring på gutterommet? Eller et hackerteam i et annet land som systematisk er på jakt etter statshemmeligheter? Men nei, de aller fleste hackere i dag er roboter (bots). Roboter som saumfarer nettet på jakt etter svakheter og utdatert programvare. Hacking skjer derfor hele tiden og over alt.

Kontakt oss gjerne, så tar vi en prat!

Sikkerhet er viktig – så hold deg «up to date»!

5 kjappe tips til en sikrere nettside

 1. Oppdater alltid CMS, temaer og utvidelser til siste versjon!
  Utdatert programvare er hovedinngangen for hackerne. Sørg derfor for å oppdatere ofte slik at du tetter de største sikkerhetshullene. Enten at du gjør dette selv eller får leverandøren din til å holde sidene oppdatert.
 2. Sørg for at hostingen er sikker (SSL)
  Dette sjekker du raskt ved å se om adressen på nettsiden din begynner med https:// og ikke http://. S’en betyr at SSL er installert og data mellom den besøkende og nettsiden krypteres. Krev SSL-kryptering av hostingleverandøren din! Les mer om SSL her.
 3. Gjør det vanskelig å gjette brukernavn og passord
  Lag et langt passord. Bland gjerne bokstaver, tall og tegn for å gjøre det ekstra vanskelig for hackeren. Og ikke bruk passordet ditt flere steder. Les mer om passord her.
 4. Ta backup!
  Skulle uhellet være ute kan det være greit å ha noe å rulle tilbake til.
 5. Skru av kommentarfeltet
  Kommentarfelt er en enkel inngang for hackerne. F.eks. at de oversvømmer serveren med trafikk. Da går sidene tregere og ryddejobben blir fort stor. Har du en nettside på WordPress, kan du gjøre det på denne måten.

Skremt?

Det trenger du ikke være. Bare sørg for å holde nettsidene oppdatert. Enten med hjelp av leverandøren din, eller at du er innom og oppdaterer på egen hånd. Vi tilbyr egne vedlikeholdsavtaler for våre kunder.

Bare ha i bakhodet at oppdateringer av programvaren også kan gjøre at det oppstår småfeil på nettsiden din, men som regel ikke større enn at det lar seg løse med litt teknisk hjelp.

Sikkerhet er viktig – så hold deg «up to date»!

Mer info

Dersom du ønsker å tegne en vedlikeholdsavtale eller lurer på mer om vedlikehold og oppdatering av nettsider kan du lese om våre vedlikeholdsavtaler her.

Kontakt oss gjerne, så tar vi en prat!

Ta en titt på...