BLOGG

Ingen treff.

Nettsiden din kan forsvinne fra Google hvis du ikke oppdaterer!

Digital strategi, Markedsføring, Webløsninger

Ingen av oss liker tanken på å bli hacket. En utdatert nettside vil gjøre deg ekstra sårbar, men visste du at dersom du blir hacket kan du også risikere å forsvinne fra Google?

Google tråler nettet konstant og undersøker alle sidene den kommer over for å se om det er noe man kan anbefale eller fremheve i søk. Dersom nettsiden din er utdatert vil du kunne rangere lavere, og blir du hacket kan det ha en alvorlig konsekvens for din SEO-score … og til og med ende med at du ikke blir funnet i søk. Her har vi samlet litt informasjon og noen råd til deg.

Hvorfor bryr Google seg om jeg blir hacket?

Google består av en haug med algoritmer som scanner din nettside regelmessig. Når de går gjennom nettsiden din analyserer de blant annet kvaliteten på innholdet og brukervennlighet. Google ser ikke nødvendigvis om du har blitt hacket, men heller at innholdet du presenterer for publikum ikke lenger er troverdig eller relevant nok til å vises for søkeordene du ønsker. Dersom du har vært utsatt for et hacker-angrep som gjør at siden din går tregere eller du har dårlig sikkerhet vil Google flagge dette og blokkere siden din som straff. Google ser nå på deg som en trussel.

Din nettsides sikkerhet påvirker deg direkte og dette inkluderer din plassering i organiske søkeresultater. Hvis nettsiden din blir utsatt for et angrep tar det lang tid før Google anser deg som en bra og sikker nettside igjen. Selv om du fjerner alle usikre filer, vil du sannsynligvis oppleve en dropp i organisk trafikk og det er fordi at Google fjerner deg fra organisk søk. Tro det eller ei, å jobbe med SEO innebærer også å jobbe med sikkerheten på din nettside.

Hva kan jeg gjøre for å unngå hacking?

  • Sørg for at du har en sikker nettside som fungerer optimalt. Kvalitet på innhold er viktig, men hvis nettsiden din ikke fungerer er det jo ingen som ser alt det gode innholdet du har produsert! Hvis funksjonaliteten på nettsiden er dårlig blir også brukeropplevelsen dårlig. Det liker ikke Google.
  • Alle bedrifter bør ha en Google Search Console, uansett hvor stor eller liten. Google Search Console er din link til å kommunisere direkte med Google. Dersom noe går galt, enten det gjelder enkeltsider eller hele nettsiden, vil du bli varslet via e-post. De varsler i tillegg om eventuelle sikkerhetsproblemer. Husk; jo tidligere du tar tak i problemet, jo lettere er det å fikse!

Andre tips for å få bedre SEO på dine nettsider

  • Google indekserer kun mobilvennlighet, ikke desktop. Så sørg for at du har responsive nettsider og fokuser på brukervennlighet.
  • Sørg for å oppdatere innhold jevnlig. Lite oppdaterte sider indekseres mer sjeldent og resultatet er at du vises mindre i søk.
  • Kategoriser innholdet ditt. Dette gir en fordel i søk og det hjelper Google å vise riktig innhold til dine potensielle kunder.

Helt til slutt er det viktig å huske på at enhver stor forandring på et nettsted vil gjøre at man faller i plassering. Dette gjelder f.eks om du skifter domene eller lager nye nettsider. Å jobbe med SEO er en langsiktig prosess og det tar tid før Google greier å plukke opp alle endringer du gjør. Google Search Console er din venn og et gratis verktøy som kan hjelpe deg godt på veien.

Skremt?

Det trenger du ikke være. Bare sørg for å holde nettsidene oppdatert. Enten med hjelp av leverandøren din, eller at du er innom og oppdaterer på egen hånd.

Bare ha i bakhodet at oppdateringer av programvaren også kan gjøre at det oppstår småfeil på nettsiden din, men som regel ikke større enn at det lar seg løse med litt teknisk hjelp. Dersom du trenger hjelp tilbyr vi egne vedlikeholdsavtaler for våre kunder.

Sikkerhet er viktig – så hold deg «up to date»!

Mer info

Dersom du ønsker å tegne en vedlikeholdsavtale eller lurer på mer om vedlikehold og oppdatering av nettsider kan du lese om våre vedlikeholdsavtaler her.

Kontakt oss gjerne, så tar vi en prat!

Ingen treff.

Ta en titt på...